terug naar de homepage
Depressie.eu geeft informatie over orthomoleculaire en complementaire behandelingen van depressies.
De orthomoleculaire voedingsleer gaat uit van het gezond maken en houden van het menselijk lichaam door middel van een optimale aanvoer van voedingsstoffen in de vorm van volwaardige voeding samen met het gebruik van voedingssupplementen.
Complementaire behandelwijzen zijn therapiëen en behandelingen die aanvullend op de reguliere geneeskunde kunnen worden ingezet.
Lichttherapie in wintermaanden redt levens
Dat lichttherapie of dagelijks voldoende zon geschikt is om een winterdepressie tegen te gaan dat was al bekend, maar nu blijkt dat ook de hoeveelheid zelfmoordgedachten sterk vermindert. Symptomen van een winterdepressie zijn depressie, vermoeidheid, vreetbuien, slaapstoornissen en het verbreken van sociale contacten.
Uit recent onderzoek bleek dat lichttherapie depressie en zelfmoordgedachten juist stimuleert, maar de resultaten van Dr. Raymond Lam van de University of British Columbia in Vancouver laten het tegengestelde zien. Hij onderwierp 191 depressieve patiënten in de wintermaanden aan lichttherapie. Na twee weken lichttherapie werd weer gekeken naar de symptomen van de patiënten en er bleek dat 50 procent zich minder gedeprimeerd voelde en 45 procent had minder zelfmoordgedachten. Slechts 3 procent had extra last van suïcidale gedachten.
2000