terug naar de homepage
Depressie.eu geeft informatie over orthomoleculaire en complementaire behandelingen van depressies.
De orthomoleculaire voedingsleer gaat uit van het gezond maken en houden van het menselijk lichaam door middel van een optimale aanvoer van voedingsstoffen in de vorm van volwaardige voeding samen met het gebruik van voedingssupplementen.
Complementaire behandelwijzen zijn therapiëen en behandelingen die aanvullend op de reguliere geneeskunde kunnen worden ingezet.
SAMe tegen depressie
SAMe, oftewel S-adenosyl-l-methionine, is een lichaamseigen stof die we zelf aan kunnen maken uit het aminozuur methionine met behulp van onder andere de vitaminen foliumzuur en vitamine B12. En van de manieren waarop foliumzuur en vitamine B12 tot hun depressie verminderende werking komen zou de aanmaak van SAMe kunnen zijn.
Depressie kan dus verminderd worden door voldoende inname van foliumzuur en vitamine B12, maar ook kan de stof SAMe los ingenomen worden. Uit onderzoek is gebleken dat inname van een supplement met de stof SAMe depressieve gevoelens vermindert. SAMe doet dit beter dan het medicijn imipramine wat meestal wordt voorgeschreven bij stemmingswisselingen.
Een groot verschil tussen SAMe en de medicijnen die bij depressie worden voorgeschreven is dat SAMe veel minder bijwerkingen geeft. Het is een natuurlijke stof waarvan een tekort, wanneer we er zelf te weinig van aanmaken, kan leiden tot depressie. Aanvulling van dit tekort tot de oorspronkelijke waarde met behulp van een supplement is dus een zeer veilige manier om de depressie te verminderen.
augustus 2002