terug naar de homepage
Depressie.eu geeft informatie over orthomoleculaire en complementaire behandelingen van depressies.
De orthomoleculaire voedingsleer gaat uit van het gezond maken en houden van het menselijk lichaam door middel van een optimale aanvoer van voedingsstoffen in de vorm van volwaardige voeding samen met het gebruik van voedingssupplementen.
Complementaire behandelwijzen zijn therapiëen en behandelingen die aanvullend op de reguliere geneeskunde kunnen worden ingezet.
Sint-Janskruid in onderzoek effectiever dan antidepressiva
Uit onderzoek blijkt dat het extract van Sint-Janskruid evengoed de stemming verbeterd bij een milde depressie als de veel voorgeschreven antidepressivum Paroxetine.
Sint-Janskruid en het antidepressivum Paroxetine werden gebruikt om mensen te behandelen met milde of ernstige depressie. 301 mannelijke en vrouwelijke deelnemers namen deel aan het onderzoek. Tijdens een periode van zes weken gebruikten de deelnemers, tussen de 18 en 70 jaar, of Paroxetine of Sint-Janskruid.
De helft van de mensen die Sint-Janskruid gebruikten, merkten verbetering tegen slechts eenderde van die die Paroxetine gebruikten.
De deelnemers die Paroxetine gebruikten hadden ook meer last van bijwerkingen dan de deelnemers die Sint-Janskruid kregen.
De onderzoekers bevelen het gebruik van Sint-Janskruid aan en hopen dat er in de toekomst nog meer onderzoek gedaan zal worden.
19 februari 2005