terug naar de homepage
Depressie.eu geeft informatie over orthomoleculaire en complementaire behandelingen van depressies.
De orthomoleculaire voedingsleer gaat uit van het gezond maken en houden van het menselijk lichaam door middel van een optimale aanvoer van voedingsstoffen in de vorm van volwaardige voeding samen met het gebruik van voedingssupplementen.
Complementaire behandelwijzen zijn therapiëen en behandelingen die aanvullend op de reguliere geneeskunde kunnen worden ingezet.
Voeding en neurofeedback
15 juni 2007
Depressie is een aandoening waar, net als bij andere aandoeningen, vaak voedingstekorten mede aan ten grondslag liggen. Deze voedingstekorten opheffen door betere voeding en/of het gebruik van goede voedingssupplementen is de eerste stap op weg naar genezing. Reguliere medicatie dient altijd als allerlaatste redmiddel beschouwd te worden. Vooral omdat er vele andere niet toxische behandelmethodes zijn die vaak beter werken dan reguliere antidepressiva, geen of vrijwel geen bijwerkingen geven en in het geval van voeding of voedingssupplementen de oorzaak van depressie zelfs weg kunnen nemen.
Een steeds populairder wordende behandelmethode van mentale aandoeningen, waaronder depressie, is neurofeedback. Neurofeedback is het onder begeleiding trainen van de hersenactiviteit. Hiervoor wordt een aantal elektroden op het hoofd geplakt om de hersenactiviteit (EEG, elektroencefalogram) te registreren. Door de terugkoppeling via een beeldscherm leert u als het ware om de activiteit van uw hersenen te corrigeren. Op deze manier kunnen vele mentale problemen aangepakt worden op een gezonde en leuke manier, waaronder ADHD/ADD, epilepsie, depressie, traumatische hersenbeschadiging (TBI) en niet aangeboren hersenletsel (NAH).
Steeds vaker wordt gekozen voor een combinatie van behandelingen, zoals bijvoorbeeld behandeling met voedingssupplementen als magnesium en visolie bij depressie plus EEG neurofeedback-training. Beide behandelingen ondersteunen elkaar en zorgen tezamen voor een nog beter resultaat. De behandeling is zo nog effectiever en resultaat zal sneller worden bereikt.